dinsdag 15 januari 2008

De eerste dagen op de fiets

Jawel, we hebben al 4 fietsdagen (ruim 500km) erop zitten. Een aantal Egypte weetjes op een rij:

In Egypte kan het heel koud zijn,
In Egypte heb je niet altijd wind mee.
Egypte heeft heuvels.

En daar kwamen we op dag 1 al achter. Meer dood dan levend konden wij net voor het donker het kamp bereiken. Na ons zijn een aantal mensen van de weg geplukt omdat het te donker was geworden. Daar gaat hun EFI (every fucking inch, oftewel alles fietsen). Maar zoals Hans al schreef, er is een grote groep relaxte fietsers die al heel wat in de bus heeft gezeten.

Nu verder geen uitgebreid verslag, komt wel uit Luxor. Voor de echte liefhebbers wordt op de officiele site van de TdA wel een dagelijks verslag via de sateliet telefoon opgestuurd.
Vandaag trouwens al wel de eerste lekke band, gelukkig nog op het kamp, het was een spijker. Daardoor vertrokken wel (weer) als laatste, maar daarover later meer.
Fysieke toestand Hans: Totaal uitgeput
Mentale toestand Hans: Heel blij dat we het tot nu toe hebben volgehouden.
Fysieke toestand Gwen: Auw mijn billen
Mentale toestand Gwen: Te moe om te denken.
(Gwen)


4 opmerkingen:

paul zei

Goed zo jongens: de kop is er af.
Eeltvorming op zitvlak is volgens amerikaans wetenschappelijk onderzoek na een kilometer of 700 op een gemiddeld zadel op peil: hou vol en mijd die bezembus.
sterkte,
Paul

Anoniem zei

Bijzonder leuk avontuur! Dit ga ik volgen. Ik dacht het al van die meewind. Dat zou wel erg veel geluk zijn. Terwijl ik een commissievergadering ;-( beluister liggen jullie lekker uitgeput in de woestijn. Dat maakt vast al jullie pijn en vermoeidheid goed.
Geniet van elk moment, liefs Desirée.
PS ik kan nog steeds geen ID maken..

Anoniem zei

Knap gedaan hoor en nu volhouden.
Hier hebben we harde wind en regen.
Loes en Richard

Anoniem zei

Wij proberen de afstanden op Europese schaal te zien. Voor ons is dat naar Travemünde. Over twee weken zullen we daar wel mee moeten stoppen want dan ben je op de Noordkaap.
Heel goed van jullie. Een advies van ons moet je niet verwachten want wij zijn geen fietsers maar op den duur went alles dus ook jouw billen Gwen.
Love & support,
Marja & Albert.